The Visa na Filipíny: příjem, registrace, doklady, náklady. Celní Filipíny
Počasí na Filipínách
Davao City
Manila
Cebu City
The

ZÍSKÁNÍ VÍZY FILIPPINŮM

Ruské občany nepotřebují vízum na cestu na Filipíny až na 21 dní. Stačí předložit na hraničním přechodu pas s platností nejméně šesti měsíců od data vstupu, zpáteční letenky a doklad o finančním zajištění.

Navíc při vstupu na Filipíny pro turistické účely můžete požádat o vízum po dobu 59 dní. Náklady na vydání takového víza je 50 dolarů plus 510 filipínských pesosů (asi 12 dolarů).

Ve všech ostatních případech musí být vízum vydáno předem na konzulátu Filipín.

Víza pro Filipíny

Registraci víz zpracovává konzulární úsek velvyslanectví Filipín v Moskvě. Dokumenty pro vízum lze předložit buď osobně, nebo prostřednictvím zástupce nebo cestovní kanceláře. Pokud jsou doklady pro vízové ​​oddělení doručeny správcem, musí poskytnout dopis podepsaný žadatelem, který uděluje právo předat všechny doklady pro získání víza a jednat jménem žadatele.

Doklady pro vízum lze rovněž předat prostřednictvím kurýrních služeb, například prostřednictvím DHL nebo FedEx.

Příjem dokladů pro vízum probíhá od pondělí do pátku od 9.00 do 11.30 hod., Připravené víza jsou vydávány od pondělí do pátku od 14.00 do 16.30.

Obyvatelé Petrohradu a Vladivostoku mohou požádat o víza na generálních konzulátech Filipín, které se nacházejí v těchto městech.

Dokumenty o vízech na Filipínách

Chcete-li požádat o neimigrantní vízum, musíte předložit následující dokumenty:

- pas s platností nejméně šesti měsíců v době vstupu do země;

- kopii první stránky pasu s osobními údaji žadatele;

- dotazník vyplněný v angličtině a podepsaný osobně žadatelem. Je třeba odpovědět na všechny otázky dotazníku (pokud není žádná odpověď, pomlčka v odpovídajícím poli);

- 1 nedávná barevná fotografie 3,5x4,5 cm, vyrobená na světlém pozadí, bez rohů a oválu;

- pozvánka z Filipín, která uvádí účel cesty a délku pobytu. V případě turistické cesty je třeba předložit potvrzení o rezervaci hotelu (fax a elektronické verze jsou přijímány k posouzení);

- jízdenku a kopii (letenky s otevřeným termínem nejsou přijaty);

- pro děti - kopii rodného listu; V případě, že dítě cestuje s jedním z rodičů, je povinen poskytnout notářskou plnou moc od zbývajícího rodiče pro jeho odstranění. Pokud dítě cestuje bez doprovodu svých rodičů, vízum bude s největší pravděpodobností odmítnuto;

- potvrzení o zaplacení konzulárního poplatku (v případě platby prostřednictvím banky).

Dostupnost zdravotního pojištění není předpokladem pro vstup do země, ale turistům se stále doporučuje zakoupit si pojistku. Na příslušné stránce této stránky můžete zaregistrovat a zakoupit pojištění pro Filipíny online - celý proces bude trvat déle než několik minut.

Náklady na víza na Filipíny a načasování žádosti

Výše konzulárního poplatku je: 40 USD za jedno vízum (platné 3 měsíce) a průjezdní vízum (platné 3 měsíce), 80 USD za vízum (platné 6 měsíců), 120 USD za vízum s dobou platnosti 1 rok.

Konzulární poplatek se vybírá od každého žadatele, včetně dětí, zapsaných do pasu rodičů. Platba konzulárního poplatku se provádí v amerických dolarech nebo v rublech (při interní sazbě konzulátu) v hotovosti přímo při předložení dokladů nebo bankovním převodem prostřednictvím převodu platby prostřednictvím banky na oficiální účet Velvyslanectví Filipín v Moskvě:

Banka zahraničního obchodu "Vneshtorgbank",
číslo běžného účtu: 40807 840 8 0000 0000261;
SWIFT: VTBRRUMM.
Telex: 412362 BFTR RU.

V případě odmítnutí víza se poplatek nevrací.

Doba pro vydání víz pro jednorázové vstupy je obvykle od 2 do 5 pracovních dnů. Při podání žádosti o vízum uvědomí zaměstnanec vízového oddělení datum přijetí dokladů.

Rozšíření vízové ​​povinnosti na Filipíny

Pokud je to nutné, může být vízum prodlouženo i v zemi. Za tímto účelem je nutné, nejpozději 7 dní před uplynutím doby platnosti stávajících víz, kontaktovat Imigrační úřad v Manile nebo některou z jeho dceřiných společností v zemi. Maximální délka prodloužení platnosti víz je 38 dní (celková délka pobytu nesmí překročit 59 dní). Poplatek za prodloužení je 4290 pesos (něco přes $ 100).

CELNÍ FILIPÍNY

Dovoz a vývoz cizí měny není omezen, ale do výkazu je třeba uvést více než 10 dolarů, přičemž uvede účel importu tohoto množství měny. Dovoz a vývoz místní měny je povolen do 10 tisíc filipínských pesosů (pro tranzit většího množství je vyžadováno povolení místní centrální banky.) Cestovní šeky, kreditní karty a další bezhotovostní platební zařízení jsou vyňaty z deklarace.

Cizozemci starší 18 let mají možnost dovážet bezcelně až 400 cigaret nebo 50 doutníků nebo 250 g tabáku; až 2 láhve alkoholických nápojů o objemu ne více než 1 litr, stejně jako potraviny, předměty pro domácnost a předměty v rámci osobních potřeb.

Je zakázáno dovážet léky a jejich složky, množství léků (včetně jedů, toxinů, potratových výrobků a jejich součástí), střelné zbraně a makety (munice a výbušniny, loterie, automobily a vozidla pro dovoz studených zbraní) hazardní hry, předměty z drahých kovů bez řádného označování, potravinářské výrobky bez továrních obalů, ovoce, zelenina a sazenice rostlin bez osvědčení, stejně jako materiály obscénního, pornografického nebo anti-státní povahy pa.

Je zakázáno vyvážet volně žijící ptáky, zvířata a rostliny, starožitnosti bez zvláštního povolení, zlaté výrobky (s výjimkou osobních šperků uvedených v celním prohlášení), vzácné stromy a slonovinové dřevo.

Osobám starším 18 let je povolen bezcelní vývoz cigaret - až 200 kusů. nebo doutníky - až 50 ks, nebo tabák - až 250 g, stejně jako lihoviny - až 0,95 l (1 litr).

 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Aktualizace