The Vízum do Finska: příjem, registrace, doklady, náklady. Celní úřad Finska
Počasí ve Finsku
Vaasa
Vantaa
Oulu
Tampere
Turku
Helsinki
Espoo
The

Rezervace vstupenek do Finska
Rezervujte si hotel Finsko Prohlídky do Finska

ZÍSKANÁ VÍZA VE FINSKU

Finsko je členem schengenské dohody. Ruské občany potřebují vízum, aby cestovali do Finska.

Můžete je získat na konzulárním oddělení Finska velvyslanectví v Moskvě, ve vízových centrech ve Finsku v Moskvě av Kazani, na generálním konzulátu v Petrohradě a také v konzulátech Murmansk a Petrozavodsk.

Platnost víza pro Finsko

Schengenská víza jsou vydávána na pobyt v zemi po dobu nepřesahující 90 dnů během šesti měsíců a mohou zahrnovat jeden, dva nebo více záznamů do Finska. Platnost průjezdního víza je šest měsíců od data vydání, doba pobytu na území v zemi do 5 dnů pro každé přihlášení.

Registrace víza do Finska

Můžete podávat žádost osobně nebo prostřednictvím třetích stran a organizací. Pro vstup do vízových center Finska v Moskvě a Petrohradě, vízového oddělení velvyslanectví Finska v Moskvě, generálního konzulátu Finska v Petrohradě a konsulátu Finska v Petrozavodsku se můžete zaregistrovat online na webových stránkách Visa centra . Můžete se dohodnout na vízovém oddělení velvyslanectví Finska v Moskvě a ve střediscích Visa tím, že zavoláte Visa Center (495) 662-87-39, od pondělí do pátku od 08:00 do 19:00.

V Moskvě jsou žádosti o krátkodobé víza do Finska (až 90 dní pobytu po dobu šesti měsíců) podány Visa Application Centre. Recepce se provádí jak v záznamu, tak v pořadí "živé" fronty. Přijímání a vystavování dokumentů v centru Visa probíhá od pondělí do pátku od 9:00 do 17:00. Chcete-li konzultovat práci v oblasti zpracování víz a vízového centra, kontaktujte prosím: (495) 662-87-39, od 8.00 do 19.00, od pondělí do pátku.

Vízový hotel velvyslanectví Finska v Moskvě přijímá žádosti o dlouhodobá víza, povolení k pobytu, pracovníky a studijní víza. Kromě toho můžete požádat o vízum krátkodobé vízum, které jste předtím přihlásili na recepci na stránkách Visa centra. Na konzulárním oddělení velvyslanectví jsou žádosti osob, které žijí ve vzdálenosti více než 500 km od Moskvy na území, které slouží velvyslanectví, pokud možno do dvou pracovních dnů. Takový termín platí pouze v případech, kdy žadatel osobně přijde do Moskvy k vydání víza (je nutné mít s ním ruský pas s povolením k pobytu) a zaplatí konzulární poplatek ve dvojnásobné výši.

Konzulární oddělení Finska velvyslanectví v Moskvě pracuje od pondělí do pátku od 9.00 do 13.00 bez přerušení. O vízových otázkách byste měli požádat telefonicky (495) 787-41-78 pouze od 10.00 do 12.00.

Vízové ​​oddělení generálního konzulátu v Petrohradě doporučuje telefonicky (812) 331-76-03 od 10.00 do 12.00. Vízové ​​oddělení je otevřeno od pondělí do pátku od 9.00 do 16.15. Přijímání probíhá pouze po dohodě, můžete se registrovat telefonicky: (812) 309-28-89, od pondělí do pátku od 8.00 do 19.00, nebo na internetových stránkách Visa centra.

Centrum žádostí o vízum ve Finsku v Petrohradě přijímá žádosti o víza a vydává dokumenty od pondělí do pátku od 9.00 do 17.00. Recepce se provádí podle schůzky, která může být vydána na místě centra a v pořádku živé objednávky. Informace o otázkách týkajících se práce střediska a postupu udělování víz lze získat telefonem: (812) 309-28-89, od pondělí do pátku od 8:00 do 19:00.

Vízové ​​oddělení konzulátu v Petrozavodsku pracuje ve všední dny od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 15.45, s výjimkou středy, kdy jsou žádosti přijímány od 9.00 do 12.00. Chcete-li konzultovat otázky týkající se víz, můžete volat (8142) 766-208 od 10:00 do 12:00.

Vízové ​​oddělení konzulátu v Murmansku je otevřeno od pondělí do čtvrtka. Přijímání dokumentů probíhá od 9:30 do 12:00, od 15:00 do 16:00.

Finské vízové ​​centrum v Kazani přijímá a vydává dokumenty od pondělí do pátku od 9.00 do 16.00. Visa Centrum nepřijímá dokumenty pro naléhavé vízum (doba zpracování je do tří dnů). Chcete-li konzultovat práci centra, můžete volat: (495) 662-87-39, v pracovních dnech od 08:00 do 19:00.

V Jekatěrinburgu mohou být doklady pro finské vízum předloženy generálnímu konzulátu Maďarska. Dokumenty jsou přijímány od 11:00 do 13:00, od pondělí do čtvrtka; připravené víza se vydávají od pondělí do čtvrtka od 15:00 do 16:00 v pátek od 10:00 do 12:00. Všechny dokumenty ve finštině by měly být doprovázeny notářským překladem do angličtiny nebo maďarštiny.

Obyvatelé Kaliningradu a Kaliningradského regionu mohou požádat o finská schengenská víza na generálním konzulátu Litvy v Kaliningradu. Při předkládání a přijímání dokumentů je osobní přítomnost žadatele nezbytná.

V Pskově a regionu Pskov byste se měli obrátit na kancelář generálního konzulátu Estonska v Petrohradě, aby získali finské vízum.

Doklady pro zpracování víz lze předložit dříve než 3 měsíce před začátkem cesty.

Dokumenty o vízech do Finska

Chcete-li získat turistické vízum do Finska, potřebujete následující dokumenty:

- vyplněný formulář žádosti podepsaný žadatelem. Formulář žádosti by měl být vyplněn pouze latinskými písmeny. Pokud je dotazník vyplněn nesprávně nebo nedbale, může být vízum odmítnuto;

- 1 barevný snímek zavedeného vzorku;

- platný cestovní pas, platný 3 měsíce po ukončení navrhované cesty a se dvěma volnými stránkami;

- pozvánku organizaci nebo soukromé osoby, ve volné formě s uvedením jména pozvaného a pozvaného, ​​datum narození, číslo pasu pozvaného, ​​údaje o hostitelské zemi, čas a účel návštěvy. V případě soukromé návštěvy je vhodné také uvést vztah mezi pozvaným a pozvaným (manželé, děti, příbuzní, přátelé). Faxové kopie pozvánek jsou přijímány, stejně jako pozvánky zaslané e-mailem;

- v případě turistické cesty - potvrzení rezervace hotelu (fax, výtisk z internetu) nebo poukázky cestovní kanceláře;

- interní pas s razítkem při registraci nebo formulářem při dočasné registraci (v tomto případě musíte také předložit osvědčení z vašeho pracoviště nebo výpis z vašeho bankovního účtu);

- originál a kopii pojistné smlouvy platné v schengenských zemích, jejichž výše pojištění činí nejméně 30 tisíc eur, bez povolení a se souborem služeb, které zahrnují nouzovou přepravu pacienta do místa bydliště, jakož i repatriaci pozůstatků v případě smrti. Pouze zásady vytištěné na počítači od pojišťoven akreditovaných na velvyslanectví a konzulátu Finska jsou přijímány k posouzení. Na příslušné stránce této stránky můžete zaregistrovat a zakoupit pojištění online ve Finsku - celá procedura nebude trvat déle než několik minut;

- kopii leteckých nebo železničních jízdenek nebo potvrzení rezervace letenku (tento požadavek je povinný pro ty, kteří vydávají vízum v Jekatěrinburgu prostřednictvím maďarského konzulátu).

Konzulát může vyžadovat dodatečné doklady, včetně jízdenek (letecké, železniční nebo autobusové), osvědčení z pracoviště nebo jiné doklady, které potvrzují dostupnost dostatečných finančních prostředků na cestu, ve výši 30 eur na osobu a den).

Náklady na vízum do Finska a načasování žádosti

Výše konzulárního poplatku za všechny typy víz je 35 eur. Poplatek se vybírá za každý pas, včetně cestovních pasů dětí, bez ohledu na jejich věk. Potvrzení o zaplacení vydává konzulární úředník v okamžiku obdržení dokladů. Při podání přihlášky do střediska žádostí o vízum v Moskvě se platí poplatek ve výši 21 EUR v rublech směnným kurzem v den platby. Platba se provádí na pokladně v centru.

Pokud jsou dokumenty podány přímo na finském velvyslanectví v Moskvě, konzulární poplatek se platí v platebních střediscích Nordea Bank nebo prostřednictvím mezinárodních karet Visa a MasterCard prostřednictvím bankomatů Nordea Bank v Moskvě av Moskvě.

Elektronické platby jsou v eurech, zatímco provize ve výši 5% je účtována. Velvyslanectví musí předložit bankovní šek na platbu a oznámení o platbě.

V Petrohradě je v současné době platba přijímána v platebních střediscích společnosti Nordea Bank v rublech ve výši banky:
- TO "Tavrichesky", st. Kirochnaya d. 12
- Pobočka "St. Petersburg", st. Promyshlennaya 19
- TO Lakhtinsky, Peat Road 7 (TC Gulliver, 2. patro, přes Ramstore gimbermarket)
- TO "Matrix", silnice rašeliny 7 (obchod "Matrix", 2. patro)
- na "jihozápad", Leninský prospekt, d.95, budova 1, místnost 8-N, lit. A (obchod "Mir Techniki")
- před "Severny", Osvětlovací ulice 35, místnost 8N, lit. A (obchod "Mir Techniki").

V Murmansku a Petrozavodsku se bankám vyplácejí také konzulární poplatky, adresy jejich poboček lze získat přímo od vízového oddělení.

Z placení konzulárních poplatků jsou osvobozeny:
- děti mladší šesti let se svým vlastním pasem;
- školáci, studenti vysokých škol, absolventy a jejich doprovodné učitelé, kteří vstupují do země za účelem školení;
- blízcí příbuzní občanů států Evropské unie;
- blízcí příbuzní ruských občanů, kteří legálně pobývají ve Finsku.

Termín pro zpracování víz je v současné době 6-9 pracovních dnů. Datum vystavení víza uvedené na potvrzení nezaručuje v tomto okamžiku vydání víza. Proto má smysl vydávat vízum předem, alespoň týden před navrhovaným výletem.

Pokud existují doklady potvrzující potřebu naléhavého zpracování víz, může být vydáno do tří pracovních dnů. Výše konzulárního poplatku se zdvojnásobí. Naléhavá víza nejsou vydávána ve Vízovém centru v Kazani.

V případě podání dokladů prostřednictvím vízového centra v Kazani se může doba pro posuzování žádostí zvýšit, jelikož rozhodnutí o udělení víza je vydáno na konzulárním oddělení finského velvyslanectví v Moskvě.

Výlet do Finska s dětmi

V případě, že se očekává výlet s dětmi, jsou požadovány následující dokumenty:
- originál a kopii rodného listu;
- případný pas dítěte;
- pojistná smlouva.

Pro každé dítě je nutné vyplnit samostatný dotazník a poskytnout kompletní balíček dokumentů, bez ohledu na to, zda je pas dítěte zadán rodičem nebo nikoliv.
Samotná vízová nálepka se na dítě vloží do pasu rodiče. Pro děti ve věku 6 let, zapsané do pasu rodiče, musí být fotografie přilepena. S dětmi staršími než 6 let, zapsanými v pasu svých rodičů, je v plné výši vybírán poplatek za vízum.

Pokud dítě cestuje doprovázen jedním rodičem nebo třetími osobami, je potřeba kopie notářského souhlasu zbývajících rodičů a kopie stránky interního pasu s údaji klienta.

V případě nepřítomnosti druhého rodiče je k dispozici osvědčení (kopie) nebo policejní osvědčení jedné matky a kopie stránky interního pasu s údaji zmocnitele. Notářsky ověřené prohlášení, že druhý rodič společně s rodinou nežije a nepřijímá účast na výchově dítěte, nejsou přijímány k posouzení.

CUSTOMY FINSKA

Import a export měny není omezen. Při vstupu ze zemí, které nejsou součástí EU, však musí být v deklaraci nutně uvedena částka vyšší než 10 000 EUR.
Osobám starším 17 let, kteří přijíždějí ze zemí mimo celní zónu EU, je povoleno bezcelní dovoz až 200 cigaret nebo až 100 cigaret nebo až 50 cigaret nebo až 250 gramů tabáku. Dovoz silných alkoholických nápojů (více než 22%) je povolen pouze osobám starším 20 let (do 1 litru), turistům starším 18 let je povoleno přinést víno (až 2 litry včetně šumivých a likérů). Můžete také dovážet bezcelní zboží pro osobní potřebu ve výši 430 eur na osobu.

Při vstupu z území členských států EU neexistují žádné omezení dovozu zboží určeného pro osobní potřebu. Při vstupu z území Estonska je možné dovážet až 200 cigaret nebo 250 g tabákových výrobků z Lotyšska a Litvy - až 200 cigaret.

Bez náležitého svolení je zakázáno dovážet drogy a narkotické léky (druhé vyžadují zvláštní povolení), hořlavé a výbušné látky. Pro dovoz loveckých zbraní a střeliva je nutné mít k dispozici příslušné doklady (lovecký lístek) a předem získané povolení od Ministerstva vnitra. Pro více informací kontaktujte policejní oddělení finského ministerstva vnitra na (+358) 9-1601.

Je zakázáno dovážet výrobky obsahující maso nebo mléko, včetně klobás, konzervovaných potravin, sádlo a čokoládové sladkosti. Zákaz se nevztahuje na dětskou výživu a speciální přípravky potřebné pro osoby s chronickými nemocemi (v tomto případě by měly být produkty pečlivě zabaleny a jejich hmotnost by neměla přesáhnout 2 kg). V případě zjištění masa a mléčných výrobků jsou zabaveny a cestujícímu bude uložena pokuta.

Tabákové výrobky, silné alkoholické nápoje (pouze pro osoby starší 20 let), až 12 litrů silného piva a až 5 litrů jiných alkoholických nápojů jsou ze země volně vyváženy.

Je zakázáno exportovat předměty a věci historické nebo umělecké hodnoty. Pro vývoz uměleckých děl a předmětů umění a řemesel je požadováno, aby od prodávajícího získaly osvědčení o tom, že tyto věci mohou být vyvezeny mimo zemi.

 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Aktualizace