The Vízum do Irska: příjem, registrace, doklady, náklady. Celní správa Irska
Počasí v Irsku
Galway
Dublin
Cork
Limerick
The

Rezervace vstupenek do Irska
Rezervujte si hotel Irsko Pronájem aut v Irsku

ZÍSKÁNÍ VÍZ IRSKA

Irsko

Ruské občany potřebují vízum k cestování do Irska. Můžete je získat buď sami, nebo pomocí služeb specializované organizace (viz vízum online s domácím doručením ).

V posledně uvedeném případě žadatel musí pouze shromáždit potřebné doklady, fotografovat je a poslat je firmě zabývající se vydáváním víz - všechno ostatní bude rozhodnuto bez jeho účasti.

Mějte na paměti, že Irsko není členem Schengenské dohody, takže irské vízum neumožňuje vstup do schengenských zemí, stejně jako schengenské vízum nemůže být použito na výlet do Irska.

Typy víz do Irska

Turistické vízum se vydává osobám, které přijíždějí do země za účelem cestovního ruchu nebo navštěvují přátele a příbuzné.

Tranzitní vízum je určeno osobám, které cestují přes území Irska na cestě do třetích zemí.

Studijní vízum je určeno pro osoby, jejichž účelem je studovat na oficiálně registrovaných vzdělávacích institucích v Irsku.

Obchodní vízum je určeno osobám, jejichž účelem je navštívit obchodní návštěvu na pozvání partnerů.

Platnost víza

Platnost turistických víz je až 3 měsíce. Doba pobytu v zemi závisí na žádosti žadatele a dokladech potvrzujících bydliště. Studentské vízum je vydáno na dobu studia uvedenou na pozvání vzdělávací instituce.

Pokud je cílem cesty cestovní ruch, vydává se obvykle vstupní vízum. Vícenásobné víza se vydávají osobám, které provádějí pravidelné služební cesty, stejně jako manželům a nezletilým dětem občanů Irska a Evropské unie.

Registrace víza do Irska

Dokumenty pro vízum jsou předkládány konzulární sekci Velvyslanectví Irska v Moskvě. Mohou být předloženy buď osobně nebo prostřednictvím správce nebo prostřednictvím cestovní kanceláře. Cestovní pas s připraveným vízem může být žadateli nebo jeho oprávněné osobě vydán po předložení vnitřního pasu a dokladu o zaplacení poplatku, který je vydán konzulátem po obdržení dokladů. Pokud není k dispozici potvrzení o potvrzení, je povinen poskytnout držiteli pasu notářský souhlas, kterým zmocněnou osobu povolí, aby na místo přijal cestovní pas a cestovní pas zmocněného zástupce.

Dokumenty jsou přijímány od pondělí do pátku od 9:30 do 12:30. Neexistuje žádný předběžný záznam. Pokud jde o vízovou problematiku, můžete se obrátit na vízové ​​oddělení Velvyslanectví Irska telefonicky: (495) 737-36-36 od pondělí do pátku od 14:30 do 17:00. Volání je bezplatné.

Dokumenty o vízech do Irska

Chcete-li získat turistické vízum, musíte poskytnout následující dokumenty:

- platný pas s platností nejméně 6 měsíců od ukončení cesty;

- kopii první stránky pasu s osobními údaji žadatele;

- 2 identické barevné fotografie 3,5x4,5 cm;

- dotazník vyplněný online na adrese https://www.visas.inis.gov.ie v souladu s pokyny uvedenými na stejném webu;

- kopie stránek starého pasu, pokud měla schengenská víza nebo víza pro Spojené státy, Kanadu, Spojené království, Austrálii. V případě, že byly v pasu uvedeny razítka, že vízum bylo odmítnuto, doporučuje se připojit dopis spolu s odmítnutím;

- kopie všech vyplněných stránek vnitřního pasu, přičemž každé zatáčení se provádí na samostatném listu formátu A4;

- potvrzení rezervace hotelu (originál nebo fax) s razítkem hotelu a podpisem odpovědné osoby nebo pozvánkou a potvrzení rezervace od irské cestovní kanceláře s pečatem a podpisem odpovědné osoby;

- v případě, kdy žadatel jede na přátele nebo příbuzné, musí být předložena výzva, ve které jsou uvedeny termíny cesty, místo pobytu pozvaného, ​​kopie dokladu totožnosti investora a doklad o jeho právu na pobyt v Irsku (cestovní pas írského občana nebo povolení k pobytu) . Podobně musí účastník naznačit, že je plně zodpovědný za pozvaného během celé cesty. V případě, že inviter zaplatí za cestu, je nutné poskytnout dokumenty o jeho finančním zajištění (například výpis z bankovního účtu);

- kopii zdravotního pojištění platného po celou dobu trvání cesty, s pojistnou částkou nejméně 30 000 eur (tato povinnost není povinná, ale dostupnost této politiky výrazně zvyšuje šance na vydání víza). Na příslušné stránce tohoto webu můžete zaregistrovat a zakoupit pojištění v Irsku online - celý proces trvá déle než několik minut;

- doklady potvrzující finanční jistotu žadatele. Mohou to být nedávné bankovní výpisy, kopie bankovních účtů a potvrzení o přítomnosti účtu v této bance s bankou. Osvědčení by mělo obsahovat informace o toku peněžních prostředků na účtu za posledních šest měsíců. Informace o výměně měny nebo hotovosti nejsou potvrzením o finanční prosperitě. Rovněž je třeba připojit kopie dokladů potvrzujících majetková práva žadatele na hnůj a nemovitý majetek;

- potvrzení o pracovišti, které bylo provedeno na hlavičkovém papíru společnosti, s uvedením náležitostí, společnosti, funkce a platu žadatele (nejlépe nejméně 800-1000 dolarů), podepsané vedoucím podniku a vedoucím účetním. V tomto certifikátu je také nutné uvést pracovní zkušenosti žadatele v organizaci a údaje, že žadateli byl při cestě při údržbě pracoviště pravidelně dovolen;

- nepracující důchodci musí předložit fotokopii důchodového osvědčení, osvědčení z místa práce osoby platit za výlet nebo výpis z jeho bankovního účtu, jakož i žádost podepsaná osobou, kterou zaplatí za svůj pobyt v Irsku;

- Studenti jsou povinni poskytnout studentskou kartu, osvědčení z místa svého studia, osvědčení o pracovišti osoby, která platí cestovní výdaje, jakož i žádost podepsanou osobou, kterou zaplatí za svůj pobyt v Irsku. Pro školáky - osvědčení ze školy, osvědčení o pracovišti osoby platit za cestu, jakož i podpis podepsaný osobou, kterou platí za svůj pobyt v Irsku. V případě, že se výlet uskuteční v průběhu školního roku, musí osvědčení z místa pobytu uvádět, že instituce nevznese námitky proti cestě svého studenta a jeho nepřítomnosti ve třídě během tohoto období;

- je-li žadatel doprovázen nepracujícími rodinnými příslušníky, musí osvědčení z práce uvádět, že je sponzorem cestujících s ním, přičemž mzda musí činit nejméně 600 dolarů na účastníka;

- kopii potvrzení o manželství, i když druhá polovina není doprovázena žadatelem;

- Kopie rodného listu dětí, a to i v případě, že nejsou žadatelem doprovázeny.

Dokumenty přiložené k žádostem o vízum musí být v angličtině nebo doprovázeny notářským překladem do angličtiny.

Výlet do Irska s dětmi

V případě, že plánujete cestovat s dětmi, musíte také poskytnout následující dokumenty:
- kopii rodného listu dítěte;
- 2 fotografie vzorku;
- jestliže dítě cestuje doprovázen jedním rodičem nebo třetími osobami, je povinen poskytnout notářskou plnou moc k odstranění dítěte od zbývajícího (zbývajícího) rodiče, kopie první stránky interního pasu rodiče, který vydal plnou moc. V plné moci musí být uvedena data cesty, země pobytu je Irsko a souhlas s převedením rodičovské autority po dobu trvání cesty na osobu doprovázející dítě. V případě, že dítě cestuje bez doprovodu, je požadováno, aby notářské oprávnění oba rodiče nezávisle překročilo hranice dítěte.

Pro děti, které jsou zapsány v rodičovském cestovním pasu, není vyplněn samostatný formulář žádosti. Pokud má dítě svůj vlastní pas, musí vyplnit samostatný dotazník a poskytnout úplný balík dokumentů. Malba pro dítě je dána rodiči nebo zákonnými zástupci dítěte.

Pro děti, které jsou zapsány do pasu rodičů a dosáhly věku 6 let, musí být fotografie přilepena. Děti, které dosáhly věku 14 let, musí mít svůj vlastní pas.

Náklady na vízum pro Irsko a načasování žádosti

Poplatek za získání jednorázového víza je 60 eur, více - 100 eur. Poplatek se hradí v hotovosti v rublech podle interní sazby velvyslanectví přímo při předložení dokladů. Plastové karty a šeky nejsou přijímány k úhradě. V případě odmítnutí víza se poplatek nevrací.

Doba zpracování víza je od 3 pracovních dnů v případě registrace obchodního víza, z 10 pracovních dnů v případě registrace jiných typů víz (včetně cestovního ruchu). Dokumenty je žádoucí předložit měsíc před cestou.

Překročení hranice Irska

Při vstupu do země je třeba předložit jízdenku a doklady potvrzující dostupnost dostatečných finančních prostředků k pobytu v Irsku. Osoby, které mají razítko o odepření víza ve Spojeném království ve svých pasech, musí prokázat, že tam nepůjdou přes Irsko.

ZÁKONY IRSKA

Import cizích a místních měn není omezen. Zahraniční měnu můžete exportovat v mezích uvedených v prohlášení o vstupu. Veškeré finanční prostředky přesahující deklarované částky musí být převedeny na cestovní šeky nebo doprovázeny výpisy za výměnu od místních bank. Vývoz národní měny je povolen v mezích rovnajících se 190,46 EUR.

Osobám starším než 17 let, kteří pocházejí z zemí mimo celní zónu EU, je povoleno bezcelní dovoz až 200 cigaret nebo 100 cigaret nebo 50 doutníků nebo 250 g tabáku; až do 1 litru lihovin (obsah alkoholu více než 22%) nebo až 2 litry lihovin (obsah alkoholu nižší než 22%), včetně opevněných a šumivých vín nebo stolních vín - do 2 litrů; nejvýše 50 ml parfému a 250 ml toaletní vody; stejně jako osobní zboží ve výši 175 eur za dospělou osobu a 90 eur na dítě mladší 15 let.

Při vstupu na území členských států EU mohou osoby starší 17 let dovolit bezcelní dovoz až 10 litrů alkoholu (obsah alkoholu více než 22%) nebo 20 litrů alkoholizovaného vína nebo 90 litrů stolního vína nebo 110 litrů piva; až 800 cigaret nebo 400 cigaret nebo 200 doutníků a až 1 kg tabáku.

Je zakázáno dovážet střelné zbraně a střelivo, výbušniny, drogy, jedy, psychotropní látky, neslušný materiál, rostliny a cibule, zvířata a ptáky, čerstvou zeleninu (včetně brambor a rajčat), seno a slámu balení). Při dovozu léků předepsaných lékařem musíte předložit příslušný předpis.

Je zakázáno dovážet výrobky obsahující maso nebo mléko, včetně klobás, konzervovaných potravin, sladových a čokoládových sladkostí. Zákaz se nevztahuje na dětskou výživu a speciální přípravky potřebné pro osoby s chronickými nemocemi (v tomto případě musí být výrobky opatrně zabaleny a jejich hmotnost by neměla přesáhnout 2 kg). V případě zjištění masa a mléčných výrobků jsou zabaveny a cestujícímu bude uložena pokuta.

 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Aktualizace